Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inför det nya året

 

många tänker sig de stora orden

de glänsande golven, kristallkronorna

de yviga gesterna, de bubblande glasen

allt dör ut då gästerna åker hem

då stor tomheten kvar

 stämningen allt det anspråkslösa

de små stunderna,  de lever i minnet kvar 

doften från blommorna och smakerna

trasmattan över golvdraget

musiken och glädjen

djuren och det varma hjärtat

det rutiga förklädet, dofterna

av brödbaket, knastret från elden

det är vinter och ljudet följer med ända hem

knarret från pjäxorna

röken från skorstenen pekar som ett finger

mot stjärnhimlen, 

Och det regnar stjärnor i håret

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2020-12-26 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP