Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om än till synes

 

dagen vindfri uttryckstom

inget tilltal någonstans ifrån

tystnad genomsyrar

jag sträcker händerna mot himmelen

önskar händelser

 men griper i tomme

ett ingenting intar mej

min rörelsedetektor utan utslag

allt som är ska aldrig ändra sig ett uns

stillastående på enslighetens skär

fjärden helt i bleke

naglad fast panik och ångest

 minnesbild

hjärtformade hågkomst

glider mej ur händerna

allt i mig är mellanrum

förstummad

lomhörd

tömd

urberget går sönder

 

ridå

 

ur det spruckna

en silltrut dyker för att sväva

framför skira cirrus

skränar väcker

jag öppnar mina ögon

verkligheten växer  nuet är

men också var och blir

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 128 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-26 12:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om en känsla av tomhet men med ett återvändande till nuet och verkligheten.
2020-12-26

  Boel Lindell
Välskriven och fin komposition om en kamp att hitta tillbaka till nuet där en möjlighet till förändring alltid finns.
2020-12-26

  Solweig Jansson VIP
Väldigt fin text med många strofer jag vill minnas !
2020-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg