Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vita mannen

I natt såg jag Honom igen
Den vita mannen
Varje gång blir jag rädd
Fast Han inte gjort något ont
Det är hans närvaro
Den är som ett dån
Som en skakning
Som en blixt
En isande vind
Och jag stelnar
Av skräck
Jag tror inte på Honom
Men Han är med mig ändå
Förföljer mig
Iakttar mig
Och jag förhåller mig
Fastän jag inte tror
Jag förhåller mig
Trots min övertygelse
Trots att jag vet
Han finns inte
Men Han finns
Som en inre röst
Som ett förgånget ögonblick
En minnesbild
En gestalt
Utan ansikte
En dröm
Som är verklig
Som förkroppsligas
i Honom




Fri vers av blekhet VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-27 01:09



Bookmark and Share


  Millner VIP
Lyssna inte på föregående talare.
2021-01-01

  Larz Gustafsson VIP
Byt till Jesus.
Hans kärlek fördriver all rädsla.
2020-12-27
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP