Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av drängpojken, sedermera författaren (inklusive lite av Mira och Rakel) i julkalendern för svt 2020, i viss mening 1920


KalenderKaraktär 18 : SÖREN i MiRakel

 

 

med kottarna bland snåren

han leker, snälla Sören!

 

att svart hål slukar fåren?

..vart sagans hand än för en..

 

snart blev han hundra åren

en lätt match för frisören

 

ty andras tåg mött spåren..

..idérik likt flanören

 

brann aldrig ned, grå gården..

..drar mössan upp, och hör sen!

 

som drängpojk hårt va lords vän ;

band vilsna flickors snören

 

- hon fattar vad där står än?

på dold tapet parlören

 

- typ skämt? fett strange! förstår, men....

ser söndagskjol strö ören

 

på julmarknad gå - får vem?

en cool och seriös en!!

 

[...jag slösar sällan tåren

men rinner nu - det gör'en..]

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-27 12:19



Bookmark and Share


    prima donna VIP
En sån finfin och vackert ihopknåpad sammanfattning av en mycket bra kalender i år. Vi satt som uppslukade hela familjen och nog fick vi gråta en skvätt också
2020-12-30

  Syrran77
Älskade årets julkalender!
2020-12-27

  Nanna X
Efter denna välrimmade sammanfattning behöver jag ju inte se kalendern - allt känns glasklart : )
2020-12-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP