Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stigen mot vad?

Det skaver. Som du sa.
Inlindad. Som vi visste.
I ett näste. Som så ombonat.
Av tunnaste pärltråd. Som spindelväv.
Ett ställe att fly. Som näktergalen.
I mig själv. Som våren.
Kronhjortar. Som rådjuren.
Segrar. Som vinnaren.

Bortom flagnande liljor. Kanske även du.
Vissna hjärtslag. Kanske även mina.
Berguvens vingslag. Kanske vi förnimmer dem.
Ett diktens mästerverk. Kanske våran dikt.
Tukaner av rädsla. Kanske av skräck.
Rävhonan spanar. Kanske nära.
Chokladdoppade löften. Kanske till oss.
Så nära intill. Kanske närmre.

Vingklippta minnen. Vill jag ändå spara.
Skönhetssalongens strasspärlor. Vill glittra i natten.
Drottning av vinter. Vill regera.
En saga. Vill berätta.
Bittra tankar. Vill förstöra.
Melodiöst regn. Vill förföra.
Själens bortgång. Vill överleva.
Ett eko. Vill återvända.

Det skaver vingklippta liljor.
Inlindade vissna hjärtslag vill glittra.
Berguvens näste som vinterns drottning.
Tankarnas spindelväv är diktens mästerverk.
Näktergalens rädsla bland bittra tankar.
Som våren rävhonan i melodiöst regn.
Kronhjortarnas löften vill överleva.
Som vinnaren så nära vill återvända.

Vingklippta liljor.
Inlindade hjärtslag.
Berguvens drottning.
Tankarnas mästerverk.
Näktergalens tankar.
Rävhonans regn.
Kronhjortarna överlever.
Vinnaren återvänder.

Liljor inlindade i berguvens
vingklippta hjärtslag.
Drottning av tankarnas mästerverk.
Näktergalens regn.
Rävhonans tankar.
Kronhjortarna återvänder.
Vinnaren överlever.








Fri vers av Black raven VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-27 11:27



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Djuriskt så det förslår.
2020-12-29

  Lottie Ålhed VIP
Tankarnas spindelnät. Vingklippt lilja.
Sorgset glittrande och metafor rik dikt.
Mycket överväldigande i sitt bildrika språk.
2020-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP