Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... ... ... SLAVar ... ... ...



”Trafficking”

-drygt 40 miljoner
nutida slavar varje ÅR


Slaveriets era i USA
omsatte drygt 10 miljoner


-människor alltså


Vad hindrar människan
från att se sina egna bojor
-de som hindrar oss från nya val?














Tro-hopp-kärlek

AiA Maria den fria




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av AiA Maria den fria
Läst 192 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-04 11:45



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack för alla speglingar!


Slavhandeln i arabvärlden från 700 f.Kr fram till förbudet på 60-talet beräknas ha omsatt mellan 11-18 miljoner slavar.
Idag kommer slavar från länder som tex Indien, Kina, Pakistan, Bangladesh Det är inte bara män som lever under slavliknande förhållanden runt Persiska viken.Många tusentals kvinnor från tex Indonesien, Filippinerna och Sri Lanka arbetar också där under lika vidriga förhållanden...ja högst troligt kanske än värre utifrån sexuella övergrepp.

När det gäller trafficking beräknar man att ca 85% av offren är kvinnor, 15% är män. Sammantaget är ca hälften alltså 50% minderåriga dvs barn.

Dom flesta gärningsmän när det gäller trafficking i Europa härstammar från Estland, Litauen, Polen, Ungern, Thailand, Tunisien och Sverige.

Nog med siffror nu. Det är människor som ”du och jag och våra barn” jag talar om.

Instämmer i Peters rekommendation om att läsa ”Slaveriets historia”.

Ja det finns oerhört mycket att läsa om man mäktar med att se sanningarna dvs offrens verklighet i vitögat.

Tack!


2021-01-04

  Peter Olausson VIP
Ja, en minst sagt sorglig verklighet: att den nutida slavhandeln överträffar allt vad som skett i tidigare sekler, sett i absoluta tal. Väst eller öst: olika former, men samma förtryck av medmänniskor. Dick Harrison har skrivit en utmärkt bok om Slaveriets historia, som jag rekommenderar för alla.
2021-01-04

  Kungskobran VIP
Ännu större var slavhandeln i arabvärlden och den har ännu inte upphört
2021-01-04

  Sparvögat VIP
Att se andras lidande i sin egen vardag, en gåva få förunnat...
En sorglig verkligen som målas upp!
2021-01-04

  Kajan VIP
Det är en sann tanke tror jag, att mänsklighetens stora lidande någonstans drabbar alla; att vara så avtrubbad att man inte bryr sig om medmänniskor är nog en slags skada, någonstans.
2021-01-04

  Solstrale VIP
Maka söker kaka, men vill inte den själv baka, hellre de sin tro sitt hopp och sin kärlek till livet de försaka... Sorgen känns i hjärta för alla de som lider traffickingens smärta! Bra att lyfta hela människans vara i ljus för att kunna sopa trappan ren till huvudkontoret får vi hoppas!
2021-01-04
  > Nästa text
< Föregående

AiA Maria den fria
AiA Maria den fria