Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undertiden

Vi står vid parkens grindar
och ditt hår är ett regn av dun,
duvornas smattrande vingar
deras lealösa kroppar

ur himlen lösgör sig dimman
som rök från en övergiven eld
strör regngrå gnistor
över brevlådor tomma som reden

hon bygger vårt läger av levande träd
dessa besynnerliga händer
tecknar livslinjer i barken

det är minnets förna och mull
jord under naglarna, strimmor av skuld
längs bänkens skrovliga plankor

under vredgade moln går vidunder
i långsam gråt




Fri vers av Grävling
Läst 173 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-27 17:47



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Hela livet återfinns i din förunderliga dikt.
Bokmärkes
2020-12-28

  Ulf Carlsson VIP
Livet är en "lealös" tid av både under och "vidunder". Dikten ger en känsla av förundran och visst vemod.
2020-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling