Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soloffer

Vi rör oss
mot det förflutna
det som finns kvar djupt inne i oss
ur en tid av eldglöd och sotade djur
som ett tyst viskande
som ett lågmält tassande
i grottans och hjärtats blindhet.

Låt oss äta av våra dagar tillsammans
hetsigt eller eftertänksamt.
Hud mot hud är en sång
en magnetisk bordun
av kvinter och oktaver
som svirrar runt oss som eldflugor.

Månen är suddig som en fantasi
men får skogen att flöda
av knivskarpa kontraster.

Utspillda dagrar
spränger alla sorters mörker
till rödstrimmiga soloffer.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-12-27 18:39



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Snyggt!
Burn, har du tänkt på att det äkta jaget kan vara det som skrämmer?
2021-01-22

    Askanden
mycket stark dikt
ska smälta det och läsa på nytt
imorgon
se hur den talar till mig då
2020-12-28

  Kungskobran VIP
Fantastisk dikt full av metaforer, där finns kärlek hud mot hud i en magisk magnetism, mysticism i månens spröda sken i det förflutna som tassar runt i oss
Bokmärkes
2020-12-28

  Burn

Får en association mellan två strofer: hur det "förflutna/det som finns kvar djupt inne i oss" kan anta formen av "knivskarpa kontraster" när vi vågar oss in i den månbelysta skogens välde inom oss; när vi vågar möta vad som finns där. Då kan vi möta både skräck och äkta jag. Det ena skrämmer. Det andra är den man verkligen är. Det äkta jag som blev ett offer för omständigheterna som en gång var. Det jag som vill fram ur allt mörker.

Sedan gillar jag meningen

"Låt oss äta av våra dagar tillsammans
hetsigt eller eftertänksamt."

Verkligen underbar!

2020-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP