Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRISMEDVETEN

I dessa tider med klimatets kris
och pandemiers härjningar på jorden
må man bli medveten och kunskapsvis
och vara aktsam hur man brukar orden.

Att söka sanning och bli krismedveten,
bör bli en viktig del av ens essens.
Det är den enskilde och allmänheten,
som står till svars för jordens existens.

Som strutsarna med huvena i sanden
står snart förnekarna med rumpan bar.
De ser ju inte havet, bara stranden,

men snart finns kanske inte stranden kvar!
Tar omedvetenheten överhanden,
står önsketänkandet till hands med svar.



























Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-29 15:00



Bookmark and Share


  100apor
Effektiv bild med strutsarna! Har länge försökt få till en text om enbart klimatet. Det här var en lyckad kombination med pandemin.

Vad tror du om "som står till svars för" som alternativ till "som ansvarar för"?
Alternativt "som står till svars för vårt klimats tendens." Ber om ursäkt om jag la mig i för mycket!
2020-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP