Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den förundrade människan

Den förundrade människan
ligger inbäddad i nattens bomull
med stora ögon och vaket hjärta
Här finns en sanning bakom varje planta

Den förundrade människan
somnar på bussen på väg till jobbet
mals sönder av dagliga rutiner
som bekräftar lojaliteten och underkastelsen

Den förundrade människan
offrar sina barn och sitt liv
i glädjen över det levande trädet
som tillåts blomma under natten




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-28 04:38



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
du gestaltar här ett verkligt dilemma - nöjde vi oss med för lite ? vad skulle hända om vi valde att kämpa för att få förundras även när vi är vakna?
2020-12-28

  Solstrale VIP
Ja det är en evig kamp med trädets grenar och rötter - tolkar in släktleden, och drömmen om en fin samvaro och närvaro som pga livets ekorrhjul inte går att förverkliga... Bra gestaltat ur det perspektivet!
2020-12-28

    Lena Staaf VIP
Endast i nattens drömmar är människan fri?
2020-12-28

  Kungskobran VIP
Du stackars människobarn
som kämpar i sin grottekvarn
vad är livet värt
när inget är kärt
när svett och tårar är allt
när livet är hårt och kallt


2020-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP