Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats Poesi

 

 

i poesin jag finner tröst

den är min inre röst

den ur hjärtat talar

ljuder i poesins salar

 

tankar och känslor blottas

de ibland också brottas

att alltid på känslan lita

att inte låta sinnet svika

 

poesi är som ljuvaste musik

med en sällsam retorik

där orden blir till en melodi

med ett stänk av melankoli

 

poesi kan livet förgylla

det vill jag gärna hylla

när hjärtat längtar ut

när längtan inte står ut

 

då briserar alla känslor

kommer alla frågor

var allt bara ett skådespel?

ägnat åt att dölja alla fel

 

då är poesi en tröst

när i bröstet det är höst

men poesin den lever kvar

den är det bästa jag har

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-30 09:52



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Låt gåspennan glöda...
2021-01-02

  Kungskobran VIP
I min poesi
känner jag mig fri
att skriva vad jag vet
till en dels förtret
men det struntar jag i
när du och jag blir ett vi
i en underbar poesi
om kärleken
om friheten
i en förunderlig värld
full av glädje och flärd
2020-12-31

  AiA Maria den fria
Sinnlig
och vacker
berörande

Tack !


Magi o mirakel sker
så som här uttryckt
av ett hjärta
från en själ
i frihet

Poesi
stärker
förstärker
skapar
fria


Tack!

2020-12-30

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja att skriva ger livet en ny vinkel.
2020-12-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om poesins magiska inverkan!
2020-12-30

    Lena Staaf VIP
Poesin till tröst och glädje. Så är det verkligen!
2020-12-30

  Sparvögat VIP
Så fint du beskriver poesins röst som är till sådan glädje...
2020-12-30

  Solstrale VIP
Poesi hyllad och fri, så som alla vi! Tack för din fina dikt och så fint rimmad! Juvligt!
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP