Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det svenska stålet

Svea moderland
rustad fru med stålbrynja
på två lerfötter

lyss till dina små
ge örat till de minsta
sörj för dina barn

Kungar och knektar
ni fyrtornets väktare
belys sprickorna

från takvåningen
kan självbild lätt förväxlas
med en bild från förr

Tänk på vid ditt fall
när lerfötter fallerar
är vi gruskornen

vi finns här nere
vi som väljer väktare
vi din bygglera

vi föder din mor
byter din faders blöjor
orkar orkeslöst

vi är din självbild
vi ditt bultande hjärta
framtid och samtid




Bunden vers (Haiku) av urbanjohanssonwriter VIP
Läst 171 gånger
Publicerad 2020-12-28 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

urbanjohanssonwriter
urbanjohanssonwriter VIP