Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Minns ni som barn man ritade vik-gubbar? Här har min väninna och jag pysslat med vik-poesi. Resultaten blev roliga.


En elak

Din helvetes förbannade idiot
din försurnade lösvikt
det finns ingen tyngd
ingen själ

du plågar huvudet
efter två glas öl
alltid extra stark så klart

vems mörker tror du
att du bär?
förvisar du det till mig?
ditt mörker utvisat utan asyl

är rädd, så innerligt
sockerrädd
för vad gömmer sig
i sagospegeln
jo elak, så elak

vad har du att säga om sanning?
iklädd sammet är det
ingen som vet

han har huggtänder
du har inget
jag skrek ur mitt struphuvud
i sömnen
en slags exorcism

var inte rädd mitt lilla gullebarn
djävulen har många
ansikten
underskatta inte
min sårbarhets kraft
nåväl
allt är i sin ordning




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-28 19:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Häftigt sätt att skriva på...snyggt...
2020-12-30

  SatansSon
jaha en vikgubbe :)
2020-12-29

  SatansSon
man undrar vem dikten tillägnats.,
2020-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP