Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv. du

Liv -när jag ser tillbaka
på allt du gett mig
är det mitt liv jag betraktar
och i dess kärna
anar jag min död

Liv -du har mig alltjämt
i din varma hand
du tar dig an mig
och för mig framåt
mot ett sinande flöde

jag vet mitt öde
att bryta mot konventioner
men att jag bröt mot mig själv också
lät mig förföras av icke-liv
och evigt liv...

att jag trodde jag behövde något
som du, Liv, inte gav mig
jag hade fel och jag gick vilse
och konsekvenserna var hårda
men ett gjorde jag bra
jag tog mig an dem
som en gåva!

Det är ett stilla liv jag lever idag
och jag dansar med min erfarenhet
så uppstår varierande klanger
nya teman och färgspel väcker min nyfikenhet
och jag känner aldrig att jag har det tråkigt!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-29 03:43



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Klarsynt och berörande om livet, där stigen inte alltid är rak. Men du har funnit både kraft och ork trots allt, du vackra blomma.
2020-12-31

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som stimulerar tanke och känsla!
Bra påminnelse om att det negativa kan, i efterhand, bli som en positiv gåva att bära med sig i livet!
2020-12-30

  lila fjäderblomman VIP
Vackert om ett liv med allt vad det innebär. Där misstagen blev lärorika gåvor. Tack för din gåva! <3
2020-12-29

    Lena Staaf VIP
Vackra ord om livets knaggliga väg med många möjliga eller omöjliga avfarter. Att hitta lugnet och ändå bibehålla sin nyfikenhet är stort.
2020-12-29

  AiA Maria den fria

Liv i full kraft
som den Blomma-Stjärna-du är

Liv i
klarsynt
ser o går
igenom
illusioner
Ödmjukhet
transformerar
I tacksamhet


Innerligt tack!

Bokmärker LIVets recept




2020-12-29

  Solstrale VIP
Oh så vackert, rörande och djupt i insiktens närvaro! Briljant skaldat! Gråter och känner igen! Tack!
2020-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP