Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kardioider

 

Alltid något barnsligt över vuxna overaller,

nu som en insikt att kunna leva igen

där de ligger i kallfarstun, ömsade.

Den tjockaste huden, den som

bara är i vägen, korvar sig i drivor.

Blöta och rökta drivor därtill

med smutsad, eldsmält snö och

all den där förtvivlan som

aldrig var mer verklig i sig.

Vi borde hänga dem på tork

men Bach är på gott humör idag.

Han reser genom rymden, ingraverad

i guld - en solstråle för vilken

tiden är ett mörkt avstånd. Nog med
zugzwang

och allt det där, nog med småmörka ord -

om något ska vara bundet, om något ska vara

utstuderat ska det vara lyriken i våra ådror

där friheten i formerna skapar våra ömsesidiga kroppar.

När rötterna går av ger de ifrån sig ett knäppande ljud av

sprängda skjortknappar vi får gro nya sy nya

med en tändsticka och ett oändlighetstecken

kan vi rädda världens symmetri

är lavskrikans gömmor lika oräkneliga

som den tomma mängden vi delar

är min tunga ett bortglömt löv som slickar solsken

överallt överallt

sprängs frosten till bikupors hål

slår upplivade orkesterverk

tar tiden ett kliv åt sidan

släpper meningarna sina ord

och mjukt varma som smälta sockerströmmar

väntar raderna på nya andetag

piskar vintern våra kroppar

ringer alla jämförelser som

symfonier

orbitaler

kardioider

i sin lega

 

 

 




Fri vers (Fri form) av 100apor
Läst 239 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-12-30 00:25



Bookmark and Share


  Joakim P Udd
fy fan vad skönt med en unik röst, pålitlig. jag orkar läsa så lite numer, här. det ger en skön ro, detta, denna pålitlighet. ett tyst, inrutat, förvisat rum. här är vi, bara du och jag. jag kommer hit och läser en text av dig, nattetid, inget annat kan göras, ingen är vaken, vädret håller mig hemma. snuttefilten är virad runt en syrgastub och instruktionerna är skrivna på mitt språk, men utan nedlåtande ton. jag vet inte hur mycket syre som finns kvar och bryr mig heller inte.
2021-01-12

  TrollTörnTrappan VIP
Först skönt inkännande kring fenomenet overaller, i all sin relativa obehaglighet..

..senare efter "överallt överallt" [overall igen] :

ett smattrande pärlband av verb-inledande rader, "sprängs frosten....", "piskar vintern...." som landar i några isolerade cirkel-ord.

2020-12-31

  TrollTörnTrappan VIP
Absolut poesi...!
...känns som ett bra tag sen jag läste lika konstnärliga rader från din penna - eller från någons?

"lyriken i våra ådror" - får återkomma med konkret analys....

2020-12-30

  killedbycoffee
Tack för dina ordkvasarer!
2020-12-30

  Nanna X
En text med lika många bottnar som en Bach-fuga, lärde mig flera ord på köpet. Härligt snösmältande flöde från overaller till orbitaler.
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano