Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterdrottning

I

Det växer inga rosor

i ditt vinterlands rabatter

 

ingen badar naken

i vikens svartdjup

när snön faller

 

allt är ändå

din brinnande eld

 

du som är hon

som möter honom

i dina varma dungar

 

du som kysser

och får rosen att blomma

 

mitt i det vita

mitt i det blöta

mitt i landet ingenstans

 

II

Dina fötter

i hans mjuka händer

 

din rygg en tavla

där hans fingrar målar

en labyrint i rött och svart

 

dina bröst

som äppelblom och vin

från söderns Rioja

 

III

Klär dig sedan

till balen på slottet

 

och till natten därefter

under vinterns bolstertäcke

i den doftande rosens namn

 

när han som är

blir din

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-12-29 17:35



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
fint
om kärleken som pågår
alltid
2021-01-09

  AiA Maria den fria

Sinnligt
Berörande
Vackert
Naket

ja alldeles underbart

Tack!
2021-01-05

  DominiQueen
Så underbart, en text som känns så själsligt hjärtenära, så bekant och även så jag.
Älskar den, TACK

"när han som är

blir din"

Alltså med dessa ord har Du (för mig) gestaltat min personliga mening i att vara i ett jordejag...

Innerligt TACK för Din inlevelsefulla, sensuella, ömsinta, lidelsefulla hyllning till den vackra romantiska kärleken Peter.

Ljus & Kärlek till Dig
Gott Nytt Nu & Gott 2021


2021-01-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
Fagersamt
2021-01-01

  Eva Langrath VIP
Vacker, spröd och kärleksfull text
2020-12-31

    ej medlem längre
Så varmt och kärleksfullt och ibland lyriskt på ett personligt sätt som får mig att tänka på en lös koppling till höga visan.
2020-12-30

  Öknens Ros VIP
Spröd och skör som frostens rosor, så vacker!
2020-12-30

  Kungskobran VIP
Ljuvlig kärlekssaga, tack
bokmärkes
2020-12-30

  Nils-Robert
Så otroligt fin kärlekssaga. Mycket välskriven text.
2020-12-30

  lodjuret/seglare VIP
Just en sådan där text som förtjänar att läsas både en och två gånger. En gång före måltiden och så ytterligare en gång som efterrätt...
2020-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP