Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


juletid/ ur liv

 

 

Det föll en virvelvind av snö, stjärnorna höll

sig dolda som viken med flödesvattnet.

böjda lagrade vassen höljet, inunder vilan

viskade vårstarren små sagor.

 

Jag tror jag hörde dem en afton när kylan bet

både kind och öron.

 

sällan har väl en vinter tecknat så många

oförställda småord i snöfallet.

Den natten gömde sig norrskenet bak

molnformationer,

 

kanhända någon såg en hund, en drake kanske

ett fartyg med stora segel som lade till 

där våren dukade upp ett bord med tulpaner

vintergäck och snödroppar.

 

själv sopade jag bron ren från snöflister,

tände ljus I lyktorna och andades ett slag,

tyckte mig höra ord som samlades under moln

frågade mig var vätan ur ögon kom ifrån

strök lätt bort den med handen,

vände tidglaset med sanden

låste sedan dörren mot mörkt och kallt,

 

hörde sagorna som tiden viskar 

överallt.

 

jag somnade med en hand mjuk och öm 

 

däri vill jag leva min dröm.

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-29 21:17



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
När jag läste den här första gången så blev det en applåd för den är så bra. Ord att kommentera med gick inte att finna inom. Läser den idag och så uppstår det där fina i poesins värld när allt känns så påtagligt. Kylan biter och molnen flyter förbi och jag är där. Känner varje tag i sopborsten och kan känna varför vätan i ögon kommer och hur den stryks bort. Det är magiskt när det händer och det är just det jag älskar med det skrivna ordet som kan bjuda in en läsare. Det finns de som tycker att ordet vackert är slitet när något ska beskrivas men det här är vackert, stillsamt och berörande.
2020-12-30

  Örjan Noreheim
Vacker och varm. Fint skriven med varm känsla. Gillar...
2020-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP