Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


vindsröjning

 

Bland boktravar, udda glas av kristall och mosaik och så vinteräpplen i en trälåda på nedersta hyllan i skafferiet, där finner jag mig. Papperspåsar med lök och sötpotatis på diskbänken, en bronsstatyett i yogaställning med toppiga bröst, brevsprättaren med sirligt mönster som kom med hem från Korea. Och guldpapper från chokladkulorna. De jag inte skulle äta. Jag sa en gång att jag tänkte mig som ett regn. Jag tror det är konfetti. I glada färger. Jag är en sådan som plockar fram utan att ta undan, allt jag älskar ska finnas nära. Minnen, mat och dina händer. De som aldrig slutade älska mig.

Barn viker pappersbåtar av rosa tidningar och släpper dem i ån, jag tror det är New York Times, eller en annan tidning med gammeldags typsnitt. Det är möjligt att jag lever i fel tidsålder för att passa in. Och det är möjligt att jag nu ska sluta försöka.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-12-30 00:14



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
tycker mycket om både känsla och språk och fint detaljerade bilder som vinteräpplena i trälådan chokladkulorna med guldpapper och associationen av att själv vara ett konfetti-regn i glada färger!

2021-01-26

  Stisse
Så innerligt och sinnligt du skriver. Det är ofta jag känner att jag lever i fel tidsålder men jag bryr mig inte om att försöka ändra på det. Tycker om "allt jag älskar ska finnas nära".
2021-01-21

  Nils-Robert
Dikt som får mitt eget minne att aktiveras.
2021-01-13

  Gunnar Hilén VIP
Ja ho e bra den dära Kerstin. Allt doftar liksom med nära hudkänsla i fingertopparna.
2020-12-30

    ej medlem längre
Så innerligt och nära du skriver, som att få en inblick i någons privata hemliga låda. Jag tänker att det är de små sakerna som utgör livet, och så vår förmåga att älska. Finstämt och vackert.
2020-12-30

  Elaine.S VIP
Underbar att läsa och ta ta till sig. Älskar detaljerna som "vinteräpplen i en trälåda på nedersta hyllan i skafferiet " som får mig att hamna i min mormors Walk in skafferi. Tycker om tonen i texten, det betraktande ögat och känslorna den väcker när den berättar.
2020-12-30

  Androiden VIP
härlig feel.
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP