Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL HILÉN

Du ser mig som "en jävel på sonetter"!
Jag bugar, för jag tar det som beröm.
Att vara "jävel" är dock ingen dröm,
men gäller när man någon värdesätter.

Det vore värre om jag sågs som "djävul"
med diabolisk ton i min sonett.
Beröm som stavar ordet "jävel" rätt
är vanligen av onda syften full.

Som lärare i svenska och adjunkt
i svenska språkets vett och etiketter,
kan jag bedöma innehåll och form.

Betydelsen av stavning är enorm!
Att synas vara "jävel" på sonetter
känns bra. Jag sätter härmed punkt.





Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-30 15:16



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så kan det gå
När sonetten
Är på! Och
når in till
Läsaren?
;)

2021-01-06

  Gunnar Hilén VIP
Haha, jag hade velat stava det med två s men avstod efter diverse varningar från ett par myndigheter....det ser faktiskt sjysstare ut. Men med j då.
2021-01-03

  Ulf Carlsson VIP
Schysst!

2021-01-02

  Gunnar Hilén VIP
Hahaha.....schyst/sjyst/juste ! Du får välja stavning. Gott nytt år !
2021-01-02

  Minkki VIP
Gillar denna ömsesidiga bugning mellan tvenne olika epoker. Gott Nytt År till er bägge två!
2020-12-31

  Färdskrivaren VIP
På många sätt är du suverän!

Beröm som stavar ordet "jävel" rätt
är vanligen av onda syften full.

Denna iakttagelse roar mig mycket. Och visst stämmer det.

Jag önskar ett nytt år med någorlunda
angenämt innehåll.
2020-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP