Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bättre problem än du

Århundraden gömmer sig
i min migränaura
och Bachs juloratorium

Ångesten är en bedövad tanke
och min rösts korta eko

Huvudvärken
kommer som en lättnad

Close me down
or open me up

Jag kan inte lyssna samtidigt
till P1:s årskrönika,
dammsugaren
och egna fritankar,
med blicken flammig
av post-aurafält

I dödsaningens rockskört
flimrar böcker
som mjällflarn
från den yttersta tidens axlar

Ett kaffeupptjackat hjärta
hackar
som en gammal Massey Fergusons
tändkulemotor
på andra sidan sjön,
på andra sidan halvseklet

Garderobsdörrar knäpps igen
bakom stängda dörrar

Skivbolag
står som dammiga kulisser
i gamla tider

Matlagning
slamrar inte bara
i gamla journalfilmer

Ibland kryper kvällen ner
över intertextualitetens bredsida
som aftonsolen
över taggiga skogshorisonter

Den sena kvällens skrän i svart,
skrik i vitt,
odlar konkret poesi
i traktorord
och industriutläggningar,
men tynande kamrater suckar sudd
över dubbla otydligheter
och frätande narnyanser

Skivorna står på repeat
fastän alla har gått / somnat / dött

Migränartefakterna
står som korta skrin, oranga kilar,
kosmiska ljusfenomen

Timmarna mosar ihop
i blidans blötsnö;
en möjlig radering
av Rune Lindblad

Alla tankar strandar

Varje förmiddag förlängs livet
några timmar

Varje natt knappas det in
på drömlöshet och djupsömn
medan migränartefakterna slår ut
i grälla cirkusaffischer
och pumpande häst- och kattansikten

Energiflöden trycks ut
i gamla stadsplaneringar
och 50-talets lödda kretsar

Det som inte kan ändras är tryggt

Morgonen spänner vaderna

Jag undslipper mig
ett multilingualt stön

Lite skidträning
kan rättfärdiga en hel dag;
lite dagboksrecitation lika så,
men särskilt i kombination

men kom inte inför mig
med dina tråkigheter;
jag har bättre problem än du




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-31 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP