Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLOCKAN GÅR

Vi gamla räknar timmar och minuter
och inte längre månader och år.
Vi vet ju väl, att klockan går och går
och närmar sig det slag då livet sluter.

Hur långt är livet, det som återstår?
Vi gamla firar inte årsdebuter
som ungdomen som yrar runt och skjuter
fyrverkerier, fast de inte får.

För gammal blir man inte utav år
utan av stunderna de innesluter,
den tidens gång med gåvor och tributer,

som oundvikligen skall lämna spår.
Över sin livstid ingen mänska rår.
Vi gamla räknar livet i minuter.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-31 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP