Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tanke om döden

Det måste väl ändå vara på sin plats så här i årets sista skälvande timmar att ägna döden åtminstone en tanke.
Jag tänker mig något i stil med.... Vi skall alla den vägen vandra, JAG några steg efter er andra och helst efter Cassandra.
Men och det finns alltid ett men i våra jordiska liv
somliga väljer en snabbare väg ut detta livet. De kallades fordom för självspillingar och fick inte en plats i vigd jord. Det ändrades senare har tyvärr ingen aning när det skedde. Den oftast rent psykiska/själsliga sjukdom/läggning gick under namnet melankoli eller som de sade i min hembygd "han blev liknöjd". sedan kom diagnosen mani-depression som sedan slogs ihop i uttrycket bipolaritet. Man kan lite elakt skriva gammalt vin i nya läglar. Detta råkar vara den psykologiska professionens specialitet.
I den grekiska mytologin var guden Zeus den allra mäktigaste av gudar och makten byggde på hans förmåga att ständigt, efter behov, kunna byta skepnad. Inte helt olikt den moderna psykologen faktiskt.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-31 19:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En nyfiken fråga från en nyfiken människa: ”Var denne Zeus bipolär?”

Att ”byta skepnad” är kanske inte samma sak som att byta humör?!
Men ibland: ”Skenet bedrar”...
2021-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP