Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I väntan på vaccin i slott, koja och fjällstuga

Vid speciella tillfällen lämnar Fantomen sin grotta i Sagerska palatset och beger sig ut på gatorna, klädd som en vanlig man, för att gå några ärenden och sköta sina vardagssysslor. Då är han Mr Löfvén och då smälter han i det närmaste obemärkt in i den avståndstagande huvudstadens folkvimmel.
I juletid, då för övrigt hela landet egentligen skulle ställa in, skjuta upp och boka av hade han dock dubbel otur, vilket inte händer särskilt ofta, knappast någonsin, åtminstone inte honom.
Hans bäste vän Guran Johansson hade också hamnat i dubbelt trubbel veckan innan, då han dels bröt mot överenskomna regler kring nödvändig shopping, dels avslöjades på bar gärning när han försökte gömma sig i ett provrum i den besökta klädaffären.
Nu har också Mr Löfvén råkat ut för närgången bevakning i dubbel bemärkelse. Vid första tillfället försökte han på mänskligt svenskt manér göra sig osynlig och smyga in i en guldsmedsbutik för att få det goda fantomenmärket ingraverat i en nydesignad ring. Han blev dock avslöjad och anklagad av massmediedrevet för att ha talat med kluven tunga och för att ha givit uttrycket ”dubbla budskap” ett ansikte. Från att ha insett att allt som glimmar inte är guld, begav han sig några dagar senare raka vägen till en detaljist, specialiserad på detaljer till rakapparater.
Då han hade lovat att ställa upp som tomte hos vännerna i de djupa skogarna, ville han inte att lösskägget, som kompisen Guran köpte efter förra veckans pärs i provrummet, skulle fastna i skäggstubben.
Den grävande journalistkåren visade dock inget förbarmande över den statsmannamässiga generositet som en tomteinsats kan vara tecken på.
Inför nyårshelgen planerar både Fantomen och Guran att låta skägget växa, så att de inkognito kan göra en nödvändig nöjesresa till fjällen, där deras ekonomiskt sinnade kamrat Magdalena väntar med nyvallade skidor och varsin nyårsraket, utrustad med ljuddämpare av hänsyn till fjällvärldens fauna samt regionens veterinärer och djursjukhus.
Missriktade pyrotekniska pjäser kan ställa till stor förödelse i skarven mellan det gamla och det nya året. Bäst är att hålla ut och att inte falla i sömn under den mest kritiska tiden. Folkhälsomyndighetens rekommendation är att se om sitt hus före sänggående.
Sagerska palatset ska visst Ardalan Shekarabi checka av i.

Gott Nytt År! ??




Prosa av sunnanö
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-31 23:34



Bookmark and Share


  WyS VIP
Rolig ironi som får mig att le!
2023-02-18
  > Nästa text
< Föregående

sunnanö