Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyårsdikt 2021


EN DJÄVULSK BRAND

Ett rykte kom
från fjärranland.
att där råder
en djävulsk brand.
Den drabbar både
folk och fä,
men skonar allt
som är av trä.

Ryktet mottogs,
lugnt och kallt.
Men branden spred sig
tusenfallt.
Den spred sig runt
vår arma jord.
PANDIMI
var brandens ord.

Nu har den härjat
dag och år.
Förfärande
är brandens spår.
Miljoner sjuka
och döda.
Vad mer
skall branden föröda.

Den har skilt oss
mänskor åt.
Skapat ensamhet
och gråt.
Men en dag
tar lågan slut
och alllt skall bli
som förut










Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-01 10:36



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vi får hoppas att det en dag tar slut...fint rimmat om det tråkiga...
2021-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl