Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hommage till Per Olov Enquist.


Igelkotten

IGELKOTTEN

Bästa Per Olov Enquist
Hoppa kunde du visst
Men vad jag förstått
så var du en igelkott

Om nå'n smekte din litteratur
blev du detta urtidsdjur
Du ville ej bli beklappad
så klapparen blev ertappad

med små taggar i sin hand
Du var för stor för vårt land
och dina vassa ord
stack hål på vår jord

Visst gav du oss storverk
när du bemötte Strindberg
Du gav även själen stor värk
Inte minst hos herr Dan Berg




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2021-01-01 16:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP