Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Historien reviderar sig själv

jag broderar slarvigt som ett barn
och lyssnar till Beethoven
och känner mig glad

jag dansar barfota till arabisk musik
sedan färglägger jag vilt
en färdigtryckt mandala

jag är inte suverän på någonting, men
bara detta att kunna pyssla med saker
jag gillar det

att ha tid till mig själv
att höra tankar som bankar på
medvetandets port

jag tror på livets röda tråd
och hoppas att kunna pussla ihop livet mitt
på ett meningsfullt och lustfullt sätt

jag tycker om att gå runt i rummet
och tända små ljuskupor
och sedan tjusas av hur fint de lyser

mörkret därute sänker sig ned
medan jag läser på om antikens filosofer
och om civilisationer i uppgång

alla samhällsbyggen jag läser om har ett fall
hur ser det ut idag på vår planet
är kapitalismen och vi i kris?

jag frågar mig hur det blir med oss
och med insekternas liv
med grödorna och fåglarna
med väder och vind

allt förändras
tiden går upp och ned
och jorden cirklar runt
vår sol -
ända tills en dag
den vi inte får -

vi är som träd
med rot och stam och krona

om vi kan det så vill vi blomma
och ge av vår egen unika frukt

en god ny årsring
önskar jag er alla!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-01 17:18



Bookmark and Share


  helenita VIP
Bravo!
2021-01-23

  lila fjäderblomman VIP
Utifrån det lilla sköna tar du med oss in i det stora för att åter landa mjukt i nuet.
Suveränt!
2021-01-02

  Solstrale VIP
Ett vackert broderi med orden som ger kraft och mod i barm! /:) tack!
2021-01-02

  Anya VIP
Som alltid så mycket frid fast du tar upp det mörka med pandemi och klimat. Älskar hur du har förmågan att njuta i livet. Jag lär mig alltid något när jag läser dina ord.
2021-01-02

    Lena Staaf VIP
Så fint! Det är viktigt att stanna upp och reflektera och samtidigt ta vara på det som är vackert och ger näring. Vara ständigt nyfiken.
2021-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Du är en skapande och kreativ kvinna
som trivs och pysslar i hemmets vrå
och det som står i historieböckerna
läser du med intresse och funderar på!

God fortsättning på det nya året!





2021-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP