Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dofternas väg

Skuggor har ingen doft

 

men i det svarta anar jag

konturen av henne

som jag mötte och aldrig lämnade

 

och jag känner elden

i handens minne

av de tända ljusens speglar

i ögonens svarta sjöblänk

 

Längesedan, och jag vet

att bara tanken på det som var

förvandlar och förnyar

 

att skuggan har sitt namn

och jag en väg för mötet

längre fram

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-01-02 17:31



Bookmark and Share


  DominiQueen
Så vackert och romantiskt..
2021-01-13

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
fint
inom sig har man det kvar
det hela gäller sannolikt
att undvika att vara utom sig
2021-01-09

  Stisse
En fin text med igenkänningsfaktor. Tycker om "tanken på det som var förvandlar och förnyar". Det ger perspektiv på det som vi gått igenom.
2021-01-06

  Jan Widströmer VIP
Den mänskliga förhoppningen om gemensamt här uttryckt poetiskt vackert. Men huruvida som verkligt eller bara önskat är ovisst, och läsaren får drömma vidare om det dikten förespeglar.
2021-01-06

  Magdalena Eriksson VIP
som en svarvad liten rokoko
en fin text som jag tycker äger en rörelse som tröstar och inger hoppfullhet.
2021-01-04

    ej medlem längre
Så vackert och sensibelt diktat. Det finns något både svårgreppbart och sinnligt i den gäckande gestaltens närvaro. Förhoppningsvis får vi någon gång återse själar som våra liv bundits samman med.
2021-01-03

  Kungskobran VIP
Hoppet om mötet som aldrig inträffar
Starkt
2021-01-03

  Eva Langrath VIP
Vacker text
2021-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP