Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vittne bland vittnen

jag står vid sidan av
ser allt på avstånd
händelser vid vatten
skeenden i skogen
förloppet på öppen gata
explosionen i korsningen

fast i mina tillkortakommanden
orkar jag lyfta ankaret som håller mig fast
vid sidan är det så enkelt att inte se
att inte höra, se eller känna
vara ett vittne utan att veta om det
fastfrusen i marken
är jag är skyldig
är jag bara en skugga
bortom detta

ett ögonblick
så snabbt
så vindlande
ett steg närmare
händelsernas centrum




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-02 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg