Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Covid Vaccinationskampanjen stoppades i Rumänien.

 

Det bestånd av vaccindoser mot COVID-19 är på väg att bli uttömt, vilket skulle leda till att vaccinationskampanjen skulle upphöra.

12 timmar sedan

1 732 visningar

Det bestånd av vaccindoser mot COVID-19 är på väg att bli uttömt, vilket skulle leda till att vaccinationskampanjen i Europa upphör. I Rumänien skulle situationen bli ännu värre, eftersom vaccinationsstrategin misslyckas, enligt läkaren Tudor Ciuhodaru, från UPU Ia?i.

Hittills har endast vaccinet från Pfizer och BioNTech godkänts i Europeiska unionen, och läkemedelsföretagen varnar för att det kommer att finnas luckor i lager tills ett annat serum testas i gemenskapsblocket. Just nu arbetar man med att öka produktionen.

Lyckligtvis beräknas det vaccin som Moderna producerar godkännas den 6 januari av Europeiska läkemedelsmyndigheten. Den tyska hälsoministern bad också myndigheten att godkänna serumet från AstraZeneca, som redan används i Storbritannien.

Tudor Ciuhodaru, en UPU Iasi-läkare, talade med Antena 3 om vaccinationskampanjen på europeisk nivå, men också om hur vaccinationskampanjen genomförs på nationell nivå.

Enligt läkaren måste pandemin vid denna tidpunkt bekämpas med hjälp av de tre "användbara metoderna": omfattande tester, vaccinering och användning av monoklonala antikroppar, som har varit framgångsrika i andra länder. Tudor Ciuhodaru angav också att vaccinering inte kan vara det enda sättet, eftersom produktionskapaciteten fortfarande är låg på europeisk nivå. De tillgängliga doserna täcker endast cirka 20 procent av Europas befolkning.

Vaccinationskampanj i Rumänien, ett "kaos"!
På frågan om vaccinationskampanjen i Rumänien, sade läkaren att organisationen lämnar mycket att önska.

"Om du vill med ett ord, vad som händer i vaccinationskampanjen hittills är kaos, och om du vill ha det i två ord, det är en misslyckad strategi och jag förväntade mig att det ska finnas att oklanderlig organisation, om denna vaccination. Även vaccinationen tog en paus på nyårsafton, som om coronaviruset tog en paus. Om vi tittar på det faktum att, det skulle ha varit bra för dessa vaccinationscentraler att vara en simulering gjort och att genomföra minst 50.000 tester i varje, för att se vad som händer om vi har möjlighet att göra detta test. För att inte tala om vaccination. Det hade varit en övning att visa oss vad som händer just nu.

Fram till dess såg vi bara att vaccinet förväntas med ett personligt flygplan som ska visas vägen till Bukarest. Tyvärr är det långt ifrån att uppnå 60-70 procent av immuniseringen av befolkningen på relativt kort tid, säger läkaren Tudor Ciuhodar




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2021-01-03 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP