Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SÖMNEN

 

sömnen...

suset i tallkronans grenars beklädnad 

barrens gröndoftande terpentinånga

frigöras i den skaldande vindens beröring

 

sömnen...

skogen doftar ödmjukt slumrande energier

symbiosens sömn stillar klorfyllflödets rörelse

de singlande resterna av när tallkronan barrar 

 

sömnen...

metamorfosen omvandlande osynliga element

nu ses komposten omgärda rotsystemets boning

mikrobernas sång i jordmånens myllas harmoni

 

sömnen...

sömnen ingen sömn - sömnen en flödande existens

sömnen en tillvaro där allt omvandlas bearbetas om

sömnen förnimmelsens passage där allt får nytt liv

 

sömnen...

sömnen en väg mot deltats slutdestination i livsflödet

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-03 10:54



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Förunderligt skön poesi om förändring och omvandling, trösterik naturlyrik och vis på många vis; tillägget på V var mycket väl värd läsning, även om en del av orden fick gissas på.
2021-01-04

    Lena Staaf VIP
En vacker hyllningsdikt till sömnen, den gåtfulla som ger oss kraft och näring till livet och sedan vaggar oss till slutlig ro.
2021-01-03

    ej medlem längre
Så vackert att få träda in i din poetiska skog där drömmar ger liv och träden viskar om hopp och förnyelse.
2021-01-03

  angela Täubert fd Jansson VIP
Sömnen livsviktig i livet
men också vår slutdestination.
2021-01-03

  AiA Maria den fria
Viktiga
Vackra
Vågor
Våga

Tack!
2021-01-03

  Öknens Ros VIP
Dofter, bilder, ett lugn som stilla andas i orden.
2021-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP