Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Snösilke

Våra namn är
utan namn
bara en härva av nässlor och stjälkstygn
att försöka fästa sommaren vid väven
och himlens exakta ljus
i timmen då juni övergick i sorg
och om ingen lyssnar
om ingen läser dessa ord som ett språk
tecknat längs älvens mjölksläta yta
med dimman och tallarnas frömjöl,
följer den benvita natten
dess tundra, dess frostbroderier




Fri vers av Grävling
Läst 159 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-03 12:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint, gillar
2021-01-18

  Solweig Jansson VIP
Som alltid - väldigt vackert !
2021-01-05

    Lena Staaf VIP
Väldogt vackert broderat! Tänker på Harry Martinson, " juninatten blir aldrig av..."
2021-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling