Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lek med ord på sonettform


På nyåret

Med eftertankens blick i nyårsnatten
får pandemiåret nu äntligt nå sitt slut
Fyrverkeriers sista eld har brunnit ut
Det nya året hälsas in i chatten

Så vaknar dagern i sin djupa fägring
och när vi dukar av tvåtusentjugos bord 
hörs ett förlåt som ett förstulet sista ord 
och året byter skepnad likt en hägring

Nog visste vi att varje stråk och spår
av levnadens oändlighet är lånad
precis som dropparna av regn i torkans sår

förändring är vad vi kan överblicka
denna nymornade unga vintermånad
då världens fägnad bjuds på silverbricka




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-03 12:25



Bookmark and Share


  Örjan Noreheim
Genomgående fin dikt där du fångat in och välkomnat nya året på silverbricka. Mycket innehåll, genomtänkt. Gillar en dikt i min smak.
JS Örjan
2021-01-09

  Elaine.S VIP
Väldigt fin och speciellt de tre sista raderna som lite extra tilltalande. Du fångar en känsla som väl beskriver tiden vi är i. Önskar att jag kunde säga något om sonettformen i sig men det behöver jag bli bättre på.
2021-01-09
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP