Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SPARSAMHET

Jag borde använda mitt ordförråd
men inte för att slösa det på pratet.
Jag borde spara orden för klimatet
och krisen som nu råder utan nåd.

Klimatets kris är tidens röda tråd,
det märks i poesin, det märks i tjatet.
Jag borde bruka orden i formatet
av "sparsamhet" som krisens lösningskod.

Att spara mer än slösa blir mitt råd.
Det gäller inte kärleken - men hatet
och således mitt eget ordförråd.

Ett ordmissbruk är också ett slags dåd,
som inte löser krisen för klimatet.
Att spara ger det bästa resultatet!




















Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-03 15:03



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Kan kännas lite malplace i detta ordhav... Att på något sätt hålla emot, orden, talandet det utsagda, men orden recykla går ju fint! Var generös och mindre pretentiös kanske ditt budskap råder, miljön har vi dock endast på en nåder! Nör vi den förbruka kan vi inte ens odla i vår kruka...
2021-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP