Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är kanske bäst att vara jordnära.


Sädespärlan

SÄDESPÄRLAN

Den är ej någon pärla
Den är en sädespärla

Och när en maskin nackar
gräs på slänter och i backar
finner den med viss möda
en ganska alldaglig föda

För där är djurens patrask
som alltid är förskräckliga
Dom kallas larv och mask
och är allmänt äckliga

Det står dock i fågelns makt
att när gräset ej är grönt
flyga till en varmare trakt
för att alltid ha det skönt

Den flyger på låg höjd
och är glad och nöjd

Den kvittrar med visst fog
att den helst sitter i ett dike
och att detta är gott nog
och fågelns himmelrike

För det är kanske bäst
att aldrig försvinna
i ett moln av ångest
utan att alltid befinna

sig på säker mark
i en grön liten park

Sädespärlan
är nog bara ett ord
Sädesärlan
befåglar vår jord




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2021-01-03 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP