Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om konsten att vara lagom elak

I min strävan att bli mer kreativ gör jag då och då spasmodiska inventeringar av diverse elakheter. och idag fick jag tillfälle att utöka min lilla samling. Det finns ju olika sätt att beskriva människor som man tycker är lite korkade med (rätta eller ej ) Det spelar inte så stor roll i detta sammanhang. Focus ligger här på den språkliga finessen och nytänkandet. Han har inte alla knivarna i lådan har man ju hört tämligen mycket. Hissen går inte upp till övervåningen. Är det tomt på loftet? Här saknas en indian i kanoten Har semesterstängningen redan börjat?
Akronymen TPL skall tolkas- Tomtar på loftet. Det var en gång läkarjargong men efter en artikel som avslöjade vad läkaren menade innerst inne så tror jag det i praktiken blev omöjligt att använda. Själva uttrycket är ju värdeladdat men det visar enbart den skrivande personens uppfattning om den andre .vilket absolut inte skall uppfattas som sanningen med stort S. Nu kan jag lägga ett nytt uttryck till min lilla samling, det är påståendet .-Jag förstår att du har inga studieskulder. Insinuerande att så korkad som du är kan du inte ha tillbringat så lång tid i skolbänken Själv har jag fått etiketten MCI. Mild cognitive impairment (LINDRIG kognitiv störning, vilket i mindre högtidligt kan översättas till Han har dumstrut modell mindre på.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 102 gånger
Publicerad 2021-01-03 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP