Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att städa fram ljuspunkter

Jag plockar bort och ändrar om
lägger lådor i lådor
städar fram små pittoreska hörn
och finner några nya ljuspunkter
i min corontän

har ändrat mina vanor
mal mjöl på liten kvarn
matar surdegskultur och groddar frön
vänder saker upp och ner
klipper från brättet på en hatt

brättet blir krage till en kofta
som jag glömt att jag hade

hatten blir knasigvacker
med röda trådar och glitter

pärlor, silvertråd och kniptång
ger trasiga smycken nytt stuk

med gamla läppstift i bivax
målar jag läppar och kinder röda

gungeli-gungeli-gung
tiddel-e-li - tiddel-i-pom

hej-svejs från min lilla vrå
den första söndagen i januari




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-03 19:06



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja, det gäller att hålla sig sysselsatt, annars kan man av Coronan bli helt besatt! Bra.
2021-01-06

  Rise Little One
Känner igen din kreativa förmåga ... konsten att underhålla sig själv i covid tider <3
2021-01-05

  lila fjäderblomman VIP
Läser och njuter allt ditt kreativa hittepå. Orden blir till en musikal i min film. :)
2021-01-05

  Solstrale VIP
Som att åka tåg, livets hjärtslag, du dunk piddeli punt, diddeli dunt, här en biljett, reser så lätt, med enklaste sätt, på livet sätt sprätt, lev och lär i cornantän, så blir du ej mondän utan mest lycklig och med nya hatten så frän!
2021-01-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Du underbara kreativa människa, vilken glädje du sprider i det vardagsgråa.
2021-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Varför köpa nytt om man kan ändra det man har, gillar återvinning där man pengar spar!

2021-01-04

    Lena Staaf VIP
Pom-pom-pom, tiddelipom, det var Nalle Puh det! Samma fridsamhet ser jag hos dig. Din dikt blir jag riktigt glad av!
2021-01-03

  AiA Maria den fria
...”Pom pom pom”
vilken underbar melodi-fri !

Tack för beRIK-ande!
2021-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP