Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördela skillnader

Vid kustens kant, där farlederna går utåt.
I diset, öarna, ett pärlband, brinner i solnedgången.
Vi räknar ut vägen mellan skär och grund.
Båtens köl klyver vatten och brus,
håller på oss på gränsen, mellan horisont och rymd.

Havets gränser är flytande och diffusa.
De tomma utrymmen återupptäcks i realtid.
Det unika är det vi åstadkommer här och nu.
Våra fingrar skapar gränser på kartan,
fördelar livets skillnader.




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-03 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg