Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Faller

 

 

nu faller flingor från skyn

de faller över hela byn

vita, lätta som dun

mjuka som fjun

 

faller som i trance

nu finns en chans

vintern känna på

stå på tå

 

med tunga smaka

upp med haka

smälter stjärnor

som i himlen bor

 

barndomsminnen varma

ger god karma

barnets sanna lycka

inget kan från dem rycka

 

barnet ser och förstår

något vackert pågår

de inte frågar varför

vet flinga är skör

 

snön faller tyst och stilla

över hus och villa

snart natten bäddar in

den vita mattan sin

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-01-04 09:50



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
§!!",;#.:`*!!x snö!
2021-01-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och vackert om den första snön, som väcker barndomsminnen.
2021-01-04

  överlevaren VIP
Vacker vy....
2021-01-04

  Solstrale VIP
Kramsnö och flingetö du ger oss landskapet i vinterskrud! Tackar!
Här föll några flingor bara, men de var så rara...
2021-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som belyser att snön som faller väcker barndomsminnen!
2021-01-04

    Lena Staaf VIP
Fin text som speglar barndomens förundran över den första snön.
2021-01-04

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja tänk vad barndomsminnen de lätta snöflingorna framkallar.
2021-01-04

  AiA Maria den fria
Varje flinga
sin egen unika
såsom var o en
av oss-barnet ser
glädjen i nuet
tillåter allt
flödar
i nu

I dina fina rader!

Tack!
2021-01-04

  Sparvögat VIP
Så fint flingorna faller genom dina sköna rader...
2021-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP