Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Time, the healer and the killer. Dikt till en älskad dotter. Och hennes syster. Om att försöka ta vara på tiden som är livet.


Den största gåvan jag kan ge dig är min tid Emelie

Inget slutar
allting bara ändras
inte någonting består

Det enda som är beständigt är förändring

All förändring leder ju inte till förbättring
tyvärr Emelie

Men tiden
är den största gåvan i livet
Och den vill jag ge dig
Om du vill

Flickan min
Inte allt jag skriver
betyder någonting

Mina dikter
handlar ofta bara om trams
För att våga prova
och leka med orden

Ordvals
En virvelvind av lätta ordbollar
av mjuka fjädrar som flyger omkring i en sprallig och ostyrig ord-ringdans

Man ska inte ta så himla allvarligt
på saker och ting
Saker som poesi

Allt skapande
är ju egentligen precis som livet

Man lär sig med tiden
Man läker sina sår

Precis som barnen
vi satte till denna
världen

Vi som hade förmånen
att få göra det

Vi som fick den allra största gåvan
som går att få

Att ge sin tid till någon
som är värd den

Håll den hårt




Fri vers (Fri form) av Trollbunden
Läst 89 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-04 17:09



Bookmark and Share


  Kensy65 VIP
Jag blir varm i hjärtat och berörd i mitt breda känsloregister av textens innebörd, tack!

2021-03-06

    ej medlem längre
you gets it!
gillar din hjärna.
2021-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Trollbunden
Trollbunden