Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brickor i ditt spel

Likt pjäser på ett schackbräde manövrerar han oss. Flyttar oss hit och dit, fram och tillbaka, för nöjes skull. Han skapar konfrontation och reaktioner. Schackmästaren flyr plötsligt för att i nästa parti skamsen återkomma med svansen mellan benen. Han har hittat en ny pjäs att använda i några drag. Vad får han ut av henne? Hur kan hon kontrolleras? Hon offras sedan bryskt i ett vågat drag till försök att ta den vita drottningen. Hur ska hon bära känslan av att bli utnyttjad, lekt med, bli använd och sedan bli förkastad? Pjäsernas mästare spelar högt, tar risker och vill aldrig vinna i detta spel. Han vill utöva makt och blåsa upp sin position som styrande härskare i den lek han skapat för att stilla sin ångest. I detta spel är han aldrig offer, han skapar offer. När lidande uppstår börjar han om med en ny pjäs, gärna en sårbar, en som redan är skadad eller bäst av allt; en godtrogen, blåögd som kan gå med på en lång spelrunda och sedan kan återanvändas i flera matcher.
Schack matt!




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 59 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-04 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild