Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivövning Skapaskriva allitteration: 2, efter Strindbergs text från Röda rummet. Slutrimmen är medvetet valda "nästanrim".


Möte under tystnad klocka

 

(möte under mutat ur)

 

 

Klara klocka slutar klämta

varnar vandraren att vänta

vandraren ser på verandan

glasögon på glade mannen

elak mun med egna sånger

okänd ålder, polisonger

halvstångsbyxor, halvdan hatt

redig rock med trasig knapp

skygga steg men ändå säkra

mötas vill han, kan man märka

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-05 14:18



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Alldenstund alliterationerna tuggas lätt och duggar tätt mot hatten inledningsvis.. ..blir det intressant hur de tunnas ut mot slutet. Som om tidens tickande halveras; dock klingar diskret [skygga & säkra] under alla attiraljer [redig rock] av även mental mättnad.
2021-01-07

  Nanna X
Har ändrat lite nu, bl a på raden med glasögonen, tack till 100 apor!
2021-01-06

  100apor
Nästanrim är måhända väldigt passande för den där typen med tvetydig karaktär och beklädnad. Gillar ändå när sånger rimmas på polisånger. Delvis för att det är ett underbart rim och delvis för att inte ens nästanrimmen går att lita på!

Ändå ler typen och vandraren tvingas välja hur denna där ska bemötas. Det är det enda vi vet. Väl fångat från ursprungstexten!

Allitterationerna visar vägen genom dikten som sig bör. Redig rock med trasig knapp var väldigt rytmiskt!

Jag tappade rytmen lite på ordet "glasögonmannen". Vet inte om det har med "verandan" på raden innan att göra eller vad? Kanske är jag tokig!
2021-01-05

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande
2021-01-05

  Gunwale VIP
Välfunnen beskrivning av den här lite motsägelsefulla mannen! (Hans mun var både ”elak” och snar till leende, han var både hafsig och redig). Som vanligt har du trevliga nästanrim, och allitterationerna är roliga!
2021-01-05

  Solstrale VIP
I rytmik och sång faller orden dina, fina och lustifika, häftigt och allitteration med fason! Tackar!
2021-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X