Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (527)


DEN EROTISKA FEBERNS POESI

Med latinamerikanska rytmer i blodet,
diktade hon med glöd och hetlevrad
passion,sitt erotiska evangelium med
en potential som bedömts vara den
första feminina i latinamerikansk
litteratur, där erotikens skönhet av
sexuell feber och sprängkraft lik en
vulkans magma som en trohetslov-
ande erotikens prästinna.

Delmira Agustinis 27 år (1886-1914)
korta liv som ville omfamna livets
skönaste njutning, men mördades
av sin älskare,som även tog sitt eget
liv, skulle kunna vara en modern
Romeo o Julia historia,
men blev dessvärre ett misstag,
där inte bådas hjärtan var helt med
i leken som blev allvar.

Delmiras dikotomi vars kluvna person-
lighet som omvartannat söt,lydig,dum,
enkel,svår,bortskämd och överbeskyd-
dad sen födseln,bidrog antagligen till
hennes livs misstag, gifta sig med en
man med brottsligt intellekt, Enrique
Job Reyes (1885-1914)
en litterärt obildad med föga intresse
för poesins världar,vilken hon valde
lämna endast två veckor försent efter
giftermålet.



*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 220 gånger
Publicerad 2021-01-05 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP