Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även det som var alldeles underbart men som ej blev kvar kan i de mest oförväntade former komma att bli till minnen som lyfter fram nya möjligheter i våra liv ...


Det var i en hamn ...

... i en stad
i ett annat land
jag dig första gången såg

Du var det vackraste
jag någonsin sett
En ängel som fick
allt som känts så fel
att plötsligt bara bli
så himmelskt underbart rätt
på alla sätt

Jag minns ej
stadens namn
än mindre
i vilket land den låg

Men känslan
som fyllde mig
när du mötte min blick
lyfte mig till oanade höjder
av stilla sinnesro
och oförglömliga fröjder
vars spår 
ännu efter alla dessa år
finns kvar 
som en ljusglimt
av hopp 
min själ och kropp
en gång förnimt
men ej glömt
om än undangömt
i mitt hjärtas allra 
innersta gömslen och vrår

En liten ljusglimt
bland många fler
som lyser upp
och skänker mig mer
än blott 

hopp och vägledning
i mitt liv

när tillvaron känns
som om den mig 
fullständigt överger
och det synes som
om det ej längre
skulle finnas
några fler alternativ

Ett minne
av för mig
synnerligen hög dignitet
Ett minne 
som får mig
till att fortsätta tro
på kärleken
och dess existens
som en konkret realitet


även då verkligheten
och jag själv
inte alltid om detta
obevekliga faktum
är alldeles överens

Men framför allt annat
så är det likförbannat
dessa små ljusglimtar

jag samlar på lite då och då
som tillsammans
nu som då
hjälper mig att fortsätta 
hoppas och verkligen våga tro

Tro på att jag en dag åter igen
kommer att få möta
den dig 
som är ämnad för mig

Även om jag för stunden
ännu ej vet 
när i tiden

jag väl får möta dig

så vill jag att du ska veta
att du är mer än innerligt välkommen

Ty du fattas mig!



 

 

 

________________________

Publicerad här tidigare i juli 2012

Idag  den 5 januari 2021 kommer jag hem ifrån dig
som är ämnad för mig 
efter en underbar Jul och Nyårshelg
och ser innerligt fram emot vårt 
tredje år tillsammans, älsklingen min!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-05 20:55



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så skönt att kunna se fram emot en ljus fortsättning på livet...
2021-01-06

  Klint
vem ska tonsätta dessa fina rader :)
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP