Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vibrationer.


Landets mörka melodi


Du kallas för den mörka världen,
en mörk melodi i det omväxlande folkspelet.
Landet och kullarna vi inte vill ha,
varken dockornas magiska ljud eller chatt.
De svärmande fåglarna flög iväg.

Landet, vars själ försvann med vinden
och jordens vandrare såg dess liv
dunsta i den rosiga sprickan av lidande
och det glödande andetaget
som frös till ett slumkvarter.

Landet där man skälver i olyckliga dalar,
där bergsanden lockar oss och lurar oss,
och i de mätlösa utrymmena ljuder skalmejan
ett genomträngande och intagande ljud
Vår egen röst är dämpad.

Ändå har människan sjunkit ned vid dina fötter.
Alla de som någonsin drack av din berusning,
som sett färgen på din ört, känt doften i ditt hem.
Och under den milda smekmånaden
har tärnan hört talas om vargen som bor i dig.

Landet mellan träd, solljus och mörker,
på ena sidan av bergspasset viftar, viskar
ljudet av den gyllene kalken, varats hymn -
och över berget, kört genom sandslammet,
suckar den torra öknen i en glödande glöd.

Sökte i dina utrymmen, sökte efter din varelse,
sökte efter din mörka själ, gjorde sångaren
som reste genom landet och läste ditt ansikte.
Jag ser ett evigt skrivande från Skaparens hand
i förväg, före den mänskliga foten.

Jag återvände och fångade in strängarna,
ljud sprang upp från källan sent på kvällen.
Nu förvandlar det sig till en melodi i mörkret,
som paras ihop med sångspegeln i ditt ansikte.
Det är dags för den mörka symfonin.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-06 07:51



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
"Jord, som mig fostrat har och fädrens aska gömmer,
folk, som ärvt hjältars land och deras dygder glömmer!
Ur skuggan av min dal jag ägnar dig en sång,
Dig söver smickrets röst: hör sanningens en gång."

Tegnérs "Svea" vibrerar i "Landets mörka melodi"!
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen