Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du sköna sommarlängtan

 

Sommarängsblommig klänning
fladdrar i vinden
över brunbrända ben
och bara fötter i silversandaletter
bort skalas kläder
och blottar längtande hud 

Sprudlande solskensglädje 
med fnitterskratt
humlor som surrar
och mjukglass i våffelstrut
solbad och havsdopp
smultronkyss och blåbärsplock
frukost i det gröna
på blårutig picknickfilt
under en molnfri himmel 

Njutning tillsammans
i naturens ljuvligaste skepnad
en kaskad av prunkande färger
där känslorna flödar
om latsköna ledighetsdagar 
ljusa nätter och kvällar
med ljummen sommarvind

 

Upp och nervänd vardag
då rutiner faller
men ack så välbehövlig balsam 
för kroppar och själar
då fåglarna sjunger i skogen
sin vackra sång om livet
och vi får tiden att bara vara
i detta här och nu
ännu en gång




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-01-06 13:07



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
livet kan vara härligt -

"på blårutig picknickfilt
under en molnfri himmel"

"smultronkyss och blåbärsplock"

tack


2021-05-30

  Lars Hedlin
Så fint och härligt :)
2021-01-18

    Peter Söderqvist
Härlig dikt som sprudlar av liv.
Sommarens känslor lever här.
2021-01-15

  helenita VIP
Vilken härlig känsla du förmedlar!
Längtan.

2021-01-08

  Nils-Robert
Så underbar text om längtan till sommar och sol med bad, avkoppling och att kunna njuta av livet vi fått.
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP