Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saknas det något i denna stad?


EN STAD PÅ EN Ö!

En stad på en Ö utan järnvägsstation
är ingen stad.
En Ö utan färja är ingen Ö.
En Ö med bro är ingen Ö endast en
förbindelse med fastlandet.

En stad utan konditori, en stad utan
gågata är en stad utan folkliv, där finns
ingen myllrande rörelse och affärsliv.
En stad på en Ö stad utan hamn är inte
en levande stad.
Staden blir dock till en rofylld plats...




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 90 gånger
Publicerad 2021-01-06 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje