Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gungstols tidevarv

På ljusa golvtiljor
vilar
en sliten gungstol

en färgglad pläd
av
virkade mormorsrutor

döljer den av år
nötta
bruna målningen

nog länge sedan
någon
sövde sitt barn där

vakade genom nattlig
sorg
för någon saknad

nu är gungstolen
blott
mössens gömsle




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-06 14:35



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Två saker minns jag väl hos mormor.
Det rytmiska vävstolsdunket och den smågnekande färggranna gungstolen.
Här kommer ytterligare en dimension:
mössgömslet. Inte att förakta de små liven. Men har de attityd kan de göra livet surt.
2021-01-06

  Solstrale VIP
Rockabilly möss bebisar där föds kanske? En gulligt målad bild!
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP