Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÅDD OCH SKÖRD

Numera vistas jag i det förgångna,
åtminstone allt oftare än förr.
Numera kan jag öppna minnets dörr
och innanför finns mina dagar fångna.

Förr var jag i det kommande, framtiden
och tänkte inte mycket vad som var.
Jag fantiserade om framtids gröna dar.
Nu inser jag att tiden är förliden.

Jag är idag produkten av igår,
av det som såddes förr i levnadsgrunden.
Det blev ju mer än bara det för stunden

och jag kan minnas många goda år.
Min levnadsskörd ligger i tiden bunden
och Såningsmannen är ju den som sår...









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-06 20:10



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Lysande! Väldigt begåvat och snyggt skrivet och skildrat.
2021-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP