Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trevande själamöte

Trevande skalar jag av dina lager
Med darrande fingrar avlägsnar jag din yta
Hjärtats dundrande slag inför åsynen
Vad finns bakom fasaden?
Vad har du gömt i hjärtats djup?
Vad finns där på insidan, bakom leendet och snacket?
Får jag inresetillstånd till ditt innersta?
Vågar du anförtro mig?
Vågar vi bygga broar mellan våra själar?
Vågar vi riva murarna och springa ut på frihetens fält?
Springer vi då tillsammans eller var och en för sig?

Trevande letar du dig in i mitt inre
Långsamt ger jag efter och uppvisar min dualistiska natur
Kan du älska det du ser?
Eller får rädslan dig att fly in bakom murarna igen?
Fångad i din egen tillvaro, där ensamhet skyddar mot förlust
Har man inget kan inget saknas
Har man ingen kan man inte lämnas




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-06 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild