Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom grönstensnärd skog

Medan jag
med förfäders blick

betraktar milsvid
skog i fjärran

ger sig själen
ut på vandring

genom grönstensnärd
kraftväxt urgranskog

på stråt som
stegats upp i sekler

över rösen där stenar
har lagts med möda

når skogsfinska bosättningar
som har tagits i bruk

och svedjebrända marker
där rågen reser sig hög




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-07 11:34



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Du har en tämligen unik förmåga att lyfta fram och levandegöra bandet mellan det som utspelat sig och det som pågår; tydligt även här.
2021-01-09

  BenGust VIP
"grönstensnärd" (kraftfullt målande
uttryck)
med förfäders blick skapar speciell
sorts tyngd åt texten och det gör även
"stegats upp i sekler"
och ser man på några "skogsfinska
bosättningar"
Erinrar Jularbos "Livet l Finnskogarna".
Snyggt skrivet.
2021-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP